Dubai este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, iar o vacanță aici poate fi o experiență uimitoare și memorabilă. Orașul este cunoscut pentru clădirile sale incredibile, atracțiile turistice și opțiunile de cumpărături, dar și pentru soarele său puternic și plajele sale spectaculoase.

Înainte de a vă îndrepta spre Dubai, este important să știți că este un oraș modern, cosmopolit și divers, dar și că are o cultură bogată și tradiții unice. Atunci când planificați o vacanță aici, trebuie să luați în considerare și acest aspect și să respectați normele culturale și obiceiurile locale.

Cu ce ajungem in Dubai?


Din București există mai multe companii aeriene ce operează zboruri directe spre Dubai printre care Wizz Air si Fly Dubai. Dacă optați pentru Wizz Air, puteți să aterizați fie pe aeroportul din Dubai direct sau pe cel din Abu Dhabi (cum a fost si cazul nostru).

Există mai multe opțiuni pentru a ajunge de la Aeroportul Internațional Abu Dhabi în Dubai, în funcție de preferințele și nevoile fiecăruia:

  1. Transferul cu mașina: Una dintre cele mai comfortabile opțiuni este de a lua un transfer cu mașina de la Aeroportul Internațional Abu Dhabi spre Dubai. Există multe companii care oferă servicii de transfer cu mașina și puteți rezerva în avans prin intermediul site-urilor lor sau prin intermediul agențiilor de turism. Acesta este o opțiune mai costisitoare, dar este convenabilă dacă aveți multe bagaje sau călătoriți cu o familie mare.
  2. Autobuzul: Există o opțiune de autobuz care circulă între Abu Dhabi și Dubai. Autobuzele sunt la interval de aproximativ o oră și sunt destul de accesibile (25 AED de persoană).
  3. Trenul: O altă opțiune confortabilă este trenul. Abu Dhabi este conectat prin intermediul trenurilor de mare viteză către Dubai.
  4. Inchirierea unei mașini: Dacă preferați să conduceți, puteți închiria o mașină de la aeroport până în Dubai. Trebuie să aveți în vedere că în Dubai traficul poate fi destul de aglomerat, așadar fiți pregătiți pentru acest aspect. Benzina este destul de ieftină însă va trebui să plătți pentru parcări și taxe de autostrada.

Când mergem în Dubai?


Cea mai bună perioadă pentru a vizita Dubai ar fi începând cu decembrie până în luna aprilie. În aceste luni, temperaturile sunt optime pentru plimbare și nu încă atât de ridicate. Din mai, temperaturile ajung și la 40 de grade și devine destul de incomfortabil să te plimbi afară prin căldură. De aceea și prețurile tind să fie ușor mai mici în acea perioadă.

Noi am ales să mergem în ianuarie si am avut o medie de 23 de grade ziua. Dacă doriți să faceți plajă, v-am recomanda să mergeți din februarie încolo pentru că apa mării este încă destul de rece în ianuarie.

Unde ne cazăm?


În ceea ce privește cazarea, există o varietate de opțiuni, de la hoteluri luxoase până la hosteluri pentru un buget mai redus. Costul unei cazări depinde foarte multe si de zona pentru care optați. De exemplu, Dubai Marina tinde să aibă prețuri mai piperate prin comparație cu alte zone precum Tecom sau Deira.

Noi am ales să ne cazăm la Golden Tulip Media Hotel intr-o camera king deluxe cu mic dejun inclus. Pentru cinci nopți am plătit un total de 2,046 AED (2,586 lei) și am fost foarte multumiți de serviciile oferite. Locația sa a fost de asemenea excelentă, aflându-se la numai zece minute de mers pe jos de stația de metrou Dubai Internet City (poziționată de altfel pe linia roșie cu principalele atractții pe care ne doream șă le bifăm).

Cum ne deplasăm?


Bineînțeles, prima și cea mai simplă variantă ar fi să închiriați o mașină, distanțele între obiective fiind destul de mari iar prețul la benzină aproape egal cu cel al apei. Dacă însă preferați să mergeți cu transportul în comun, va trebui să vă achizițonați un Nol Card pe care să îl încărcați cu suma necesară în funcție de unde doriți să ajungeți. De reținut ar fi că pentru a putea folosi cardul acesta, trebuie să fie încărcat cu minim 10 AED. Este destul de ușor de ajuns oriunde cu transportul în comun, însă luați în considerare că va dura un pic mai mult până să ajungeți la obiectivele dorite. Acestea se află majoritatea pe Red Line la metrou.

O altă variantă destul de accesibilă si rapida ar fi să folosiți Careem, o aplicație prin care puteți chema foarte ușor un taxi la prețuri accesibile. Este o variantă mai ieftină decât Uber iar serviciile au fost mai mult decat ok.

Unde mâncăm?


Cu siguranță, dacă doriți să mergeți pe un buget mai redus, mall-urile reprezintă soluția ideală. Aici veți găsi o varietate de restaurante atât locale căt și internaționale.

Dacă doriți să încercați un local mai cochet aflat la înălîime, vă recomandăm CE LA VI Dubai de unde aveți o panorama minunată asupra Burj Khalifa.

Ce putem vizita in Dubai?


Aici bineînțeles că depinde foarte de mult cât timp aveți la dispoziție în acest oraș cosmopolit dar și de ce buget dispuneți. Există activități pentru toate gusturile, buzunarele si vârstele.

Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, este o atracție turistică ce oferă o priveliște uluitoare asupra orașului și împrejurimilor. Este poate prima clădire la care te gândești când cineva vorbește despre Dubai și a devenit faimoasă prin înălțimea sa dar și prin specatacolul de fântâni ce are loc în fața sa. Prețul pentru o intrare începe de la 169 AED de persoană și urcă în funcție de etajul la care doriți să urcați dar și de oră (răsărit versus apus de exemplu). Exista un combo prin care puteți vizita atât Burj Khalifa cât și acvariul la un preț de de 245 AED de persoană.

  • Dubai Fountain

O fântână impresionantă ce oferă un spectacol de apă și lumină la fiecare 30 de minute în timpul serii. Puteți opta și pentru o plimbare cu abra (barcă tradițională) în timpul show-ului de lumini pentru o perspectivă inedita asupra spectacolului și fără înghesuială.

O altă metodă prin care puteți admira show-ul ar fi din Dubai mall, de la unul din restaurantele cu priveliște (cum ar fi Vapiano, KFC și multe altele). Dacă nu optați pentru plimbare cu abra, show-ul este complet gratuit.

Noi am preferat să urcăm în această clădire în loc de Burj Khalifa pentru că priveliștea ni s-a părut mai frumoasă de la etajul 53 versus cea de la etajul 123 din Burj Khalifa. De asemenea, poți merge pe o podea de sticlă prin care să admiri orașul direct la picioare, o experiență senzațională de altfel.

Prețul unei intrări este de 80 AED (100 lei) și include un tobogan transparent la înălțime de 25m (opțional). Pentru cei mai curajoși, există și opțiunea de edge walk pentru o doză în plus de adrenalină.

  • Dubai Marina

Aceasta se numără printre cele mai populare zone turistice din Dubai, cunoscută pentru clădirile sale impresionante și canalul artificial care o străbate. Dubai Marina este una dintre cele mai mari marinauri artificiale din lume, cu o capacitate de peste 500 de ambarcațiuni. În plus, zona este cunoscută pentru zgârie-norii săi înalți, precum Princess Tower sau Marina 101, care oferă priveliști spectaculoase asupra orașului și Golfului Persic.

În Dubai Marina se găsesc numeroase opțiuni de divertisment, inclusiv magazine de lux, restaurante și cafenele, dar și plaje și zone de agrement, cum ar fi Jumeirah Beach Residence. De asemenea, zona este renumită pentru viața de noapte vibrantă, cu cluburi și baruri în care se desfășoară petreceri exclusiviste.

  • Dubai Mall

Un centru comercial impresionant care oferă o gamă largă de opțiuni de cumpărături, dar și o serie de atracții, cum ar fi un acvariu și patinoar. Cu o suprafață de 1,1 milioane de metri pătrați, acesta găzduiește peste 1.300 de magazine, inclusiv magazine de lux, precum Chanel, Gucci și Cartier.

  • Palm Jumeirah

O insulă artificială în formă de palmier ce oferă o serie de opțiuni de cazare, restaurante, baruri și cluburi. Se poate ajunge destul de ușor pe această insulă prin Palm Monorail, un serviciu feroviar ce asgiură opriri la Atlantis, The Palm si Nakheel Mall.

Noi ne-am dorit foarte mult să mergem în Dubai la una din piscinele infinity la înălțime. Astfel, în Palm Jumeirah puteți găsi cea mai mare piscină de tip infinity cu panorama de 360 de grade din lume. Aura SkyPool Lounge Dubai se afla la înălțime și oferă o panoramă spectaculoasă atât asupra orașului, cât și a insulei artificiale Palm Jumeirah, Burj Al Arab si a amabarcațiunilor din larg. Vă sfătuim sa rezervați niște locuri din timp deoarece capacitatea este limitată si se dau destul de repede (chiar și cu o lună înainte de data dorită). Prețurile încep de la 200 AED de persoană.

Dacă preferați să vă relaxați la mare, puteți opta pentru unul din beach club-urile de pe plajă cum ar fi The Palm Jumeirah Beach sau FIVE Palm Jumeirah.

  • Museum of the Future

Situat în cartierul Emirates Towers, Muzeul Viitorului este un loc dedicat învățării despre cum tehnologia poate fi utilizată pentru a îmbunătăți lumea noastră și a aduce schimbări pozitive.

El găzduiește o serie de expoziții interactive ce ilustrează modul în care tehnologia și inovația au schimbat lumea noastră. Printre acestea se numără o expoziție despre roboți și inteligență artificială, care prezintă cum aceste tehnologii pot ajuta la îmbunătățirea vieții noastre de zi cu zi și la rezolvarea problemelor complexe, precum cele din domeniul sănătății și al schimbărilor climatice.

Biletul costă 149 AED de persoană și se rezervă din timp direct pe site-ul muzeului. Biletele se rezervă cu mult timp în avans așadar vă sfătuim să vă uitați chiar și cu o lună înainte, fiind o atracție destul de nouă și populară acum.

  • Souk Madinat

Souk Madinat Jumeirah este un loc ideal pentru turiștii ce doresc să experimenteze cumpărăturile și cultura locală. Acesta este construit în stilul arhitectural tradițional arab și se află în apropierea hotelului de lux Burj Al Arab și a complexului hotelier Jumeirah Beach.

Aici se găsesc magazine cu suveniruri, obiecte de artizanat, bijuterii, haine și multe altele. De asemenea, există o varietate de restaurante și cafenele care oferă mâncăruri tradiționale și internaționale, precum și o serie de baruri și cluburi pentru petrecerea serilor. Noi vă recomandăm să faceți o excursie cu abra pe canale, merită din plin! O călătorie ne-a costat 100 AED de persoană.

  • Dubai Frame

Este o construcție impresionantă de 150 de metri înălțime și 93 de metri lățime, așezată într-o poziție centrală în oraș.

Dubai Frame este format din două turnuri gigantice unite prin partea superioară cu o punte de sticlă de 100 de metri, oferind o vedere spectaculoasă asupra clădirilor. Această punte de sticla permite turiștilor să vadă atât partea veche a orașului, cât și cea modernă.

In interiorul construcției se află expoziții care prezintă istoria și dezvoltarea orașului Dubai, precum și proiecte viitoare pentru oraș. Turiștii pot urca cu liftul până la nivelul superior al Dubai Frame, unde pot admira o priveliște panoramică a orașului.

  • Dubai Miracle Garden – un parc tematic care găzduiește o varietate de flori și plante exotice, iar designul său unic îl face un loc de excepție. Printre atracțiile populare din Miracle Garden se numără “Heart Passage”, “Butterfly Garden” și “Aroma Garden”.

Parcul este deschis doar în sezonul de iarnă, deoarece clima aridă din Dubai nu permite ca grădina cu flori să fie întreținută pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, în timpul sezonului de iarnă, parcul este o atracție populară pentru turiști din întreaga lume și localnicii din Dubai.


În afară de acestea, există multe alte lucruri de făcut și vizitat în Dubai. Puteți merge la o plajă spectaculoasă, cum ar fi Jumeirah Beach, sau puteți explora cartierele vechi ale orașului, cum ar fi Bastakiya. De asemenea, puteți merge în deșertul din afara orașului și puteți experimenta o plimbare în jeep sau o cină tradițională arabă.

Cam atât am avut să împărtășim cu voi din Dubai. Pentru orice întrebare, nu ezitați să ne lăsați un comentariu sau să ne scrieți pe Facebook/Instagram pe @journalofatravelfox.

Cu drag,

Journal of a Travel Fox 

  • Vacanță în Dubai

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *