Nu stim despre voi, dar odată cu venirea pandemiei am început să îndrăgim din ce în ce mai mult locurile retrase și fără aglomerație. Așadar anul acesta ne-am hotărât să mergem pentru prima data în Șirnea, cunoscut și ca primul sat turistic din România. Aici am găsit una dintre cele mai frumoase și cozy cazări la care am stat vreodată: TripSylvania Tiny House.

Conceptul TripSylvania Tiny House


Acest mic colț de rai este practic o căsuță din lemn pe roți, un tip de cazare ce a luat amploare în România în ultima vreme. Chiar dacă poate părea destul de micuță la o primă vedere, căsuța dispune de tot ce ai nevoie pentru a petrece un sejur memorabil aici.

Este genul acela de loc unde simți că mergi la niște prieteni în vizită și de unde nu ai mai vrea să pleci. Pe noi ne-a cucerit design-ul minimalist dar și ospitalitatea gazdelor.

Despre căsuță


TripSylvania Tiny House este o locație deschisă anul acesta în ianuarie de către Mădălina si Mihnea, după ce au hotărât să dea Bucureștiul agitat pe un cadru mai retras în Șirnea. La ora actuală cei doi mai plănuiesc să extindă proiectul TripSylvania printr-un nou tiny house, amplasat în apropierea primei căsuțe pe roți. 

Căsuța este perfectă pentru un sejur romantic în doi dar și pentru o escapadă în familie alături de copii. Highlight-ul ei constă cu siguranță în geamul imens cu priveliște către munții din jur, un tablou absolut de vis!

Lângă geam este amplasată o canapea extensibilă, perfectă pentru a te relaxa și a citi o carte bună sau a bea cafeaua în tihnă cu view spre munții Buecgi. Încălzirea în pardoseală este ideală mai ales pentru serile mai reci de toamnă. Lăngă canapea am găsit și o măsuță plină cu tot felul de cărți (chiar și de colorat), reviste și alte bunătăți lăsate de gazde.

Mai mult decât atât, vă puteți bucura de superba panoramă asupra munților Bucegi din ciubărul de piatră cu apă încălzită, amplasat chiar în fața căsuței. Bineînțeles, sunt puse la dispoziție halate și papuci spa. Seara se văd luminițele de pe dealuri absolut magnific din ciubăr.

Probabil vă întrebați unde ar fi dormitorul? Ei bine patul este amplasat la etaj și … are priveliște direct către stele! Da. În zilele fără nori, puteți vedea stelele direct prin skyview-ul amplasat pe tavan, deasupra saltelei. Destul de cool nu? Patul în sine este foaarte comfortabil și te face să te simți ca într-un cuib. 😊

Nu am putut să nu observăm câtă atenție la detalii a fost acordată în acest proiect. Oriunde te uiți în căsuță, vezi tot felul de decorațiuni din lemn și nu numai ce aduc cu natura, armonizându-se perfect cu împrejurimile. Până și culoarea căsuței se potrivește perfect și completează peisajul.

Pachetul turisitic vine și cu mic dejun inclus ce poate fi servit pe terasă la soare dacă este frumos afară sau înăuntru la căldurică.

Că tot veni vorba de terasă, acolo sunt amplasate și două bin bag-uri iar în curte două șezlonguri, un hamac și un baldachin. În cocnluzie, tot ce este necesar pentru a petrece aici un sejur cât mai comfortabil.

Noi am ales să lucrăm și remotely de aici o zi, căsuța fiind destul de laptop-friendly si dispunând de wi-fi.

Alte lucruri bine de știut


  • Pentru prânz și cină, aveți opțiunea de a alege ce vă doriți din meniul pus la dispoziție de gazde. Mâncarea este absolut delicioasă, așadar merită cu siguranță.

  • Aveți la dispoziție și o baie privată în căsuță, dotată cu toate articolele de igienă necesare.

  • În Șirnea nu prea există magazine, fiind destul de remote. Ar fi recomandat să vă luați la voi tot ce aveți nevoie si stiți că ați dori să consumați.

Activități în Șirnea


Cum ziceam și mai sus, Șirnea este primul sat turisitc din Romînia (destul de ușor de înteles de ce deja numai dacă aruncați o privire peste poze).

Situat la 1200 de m altitudine, putem spune cu mâna pe inimă că este unul dintre cele mai frumoase sate din România, unde am putea lua chiar în calcul să ne mutăm. Există o groază de activități de care vă puteți bucura aici printre care și ciclismul, echitația sau drumețiile. In ceea ce privește drumețiille, aveți mai multe variante la dispoziție cum ar fi traseul spre Curmătura Groapelor sau spre Moeciu de Jos. Puteți opta și pentru o plimbare mai lejeră spre Ciocanu, un alt sat din apropiere cu peisaje de vis.

Orice ați alege, nu aveți cum să dați greș cu un mic sejur la TripSylvania Tiny House, ce va face experiența voastră în Șirnea una de neuitat! Nu putem decăt să ii felicităm pe Mădă și pe Mihnea pentru acest proiect minunat.

Nu ezitați să ne lăsați un comentariu pentru orice întrebări sau impresii. Dacă nu ne urmăriți încă în social media, vă invităm să o faceți atât pe Instagram cât și pe Facebook. Pe data viitoare! 🙂

Cu drag,

Journal of a Travel Fox

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *